Over ons

De Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) is in 1990 opgericht vanuit de muziekvereniging St. Caecilia, Jongeren Vereniging Geesteren en de Ondernemersvereniging Geesteren en had tot doel om activiteiten tijdens de jaarlijkse kermis te organiseren. In de loop der jaren kwam er behoefte aan meer activiteiten en daarnaast ging de Oranjevereniging op in de AVG. De AVG heeft momenteel 17 leden die verdeeld zijn over verschillende commissies. Inmiddels is er ook een jongeren AVG opgericht om zodoende jongeren kennis te laten maken met het organiseren van activiteiten. De jongeren AVG telt 7 leden.

Op dit moment organiseert de AVG de volgende activiteiten door het jaar heen:

• Koningsdag
  • Gemeentelijke Dodenherdenking
  • Bevrijdingsfeest
  • Kermis
  • Sinterklaasintocht
  • Kerstmarkt

De Sjouwtocht is overgedragen aan Erve Kampboer en de Midwinterhoornblazers ’t Huyeren uit Geesteren. De AVG verleent waar nodig hand- en spandiensten en stelt middelen beschikbaar.

De AVG heeft zijn doelen in de loop der jaren bijgesteld en heeft nu ten doel:

• Leefbaarheid/ leefplezier in Geesteren behouden c.q. vergroten
  • Verbindende factor in Geesteren